Roeforeningen skriver på deres Facebookside:

TAK!
I aften blev en milepæl sat i Roeforeningen. Vi er dybt taknemmelig for den flotte pris fra Salling Landboforenings jubilæumslegat, som blev overrakt på Landboforeningen Limfjord generalforsamling onsdag aften den 24. januar 2018.

Her får vi fire medlemmer overrakt prisen af formand for jubilæumsfonden, Claus Clausen.

I begrundelsen for legaet stod der:
———————–

Landboprisen for 2017 er tildelt “Roeforeningen”

Legat på 5.000 kroner gives til “Roeforeningen” som en påskønnelse for deres store arbejde med at udbrede kendskabet og interesse for roe-dyrkning på gammeldags manér.

Foreningen bidrager til at bevare den gamle landbokultur på en nostalgisk måde. Roerne bliver dyrket ved brug af gamle landbrugsmaskiner, der er indkøbt i det meste af Danmark. Arbejdet bliver filmet og lagt på Facebook, og Roe-foreningens ‘optage-dag’ er et tilløbsstykke med gæster fra nær og fjern. Foreningens roer bliver brugt som foder til to af medlemmernes egne kvægbesætninger, mens resten bliver solgt, blandt andet til jægere og hesteejere og i den lokale Brugs.

Foreningen har med sit arbejde været med til at sætte fokus på den gamle landbo-kultur på en sjov måde og fortjener stor anerkendelse for deres indsats for bevarelse af den gamle landbokultur.